BARF betyder Biologically appropriate raw food. eller på dansk: Biologisk Afpasset Rå Føde.


BARF bygger på princippet, at vores hunde er rovdyr og lever derfor bedst, hvis de fodres derefter, hundens kost bør ligne ulvens, da de er nært beslægtede.

Det er meningen, at både kød og knogler skal spises, og fodringen kan ske med hel fisk, kyllinger hvor kødet til mennesker er fjernet, kød og ben fra lam, hest, okse, og kalv.


Det vil sige, at hunden spiser, den føde, som dens fordøjelsessystem er udviklet til. Hunden kan fordøje råt kød; dens tandsæt er skabt til at flå og skære kødet i stykker og dens meget lave PH-værdi og indhold af fordøjelsesenzymer i mavesækken er skabt til at fordøje det rå. Som gør at de kan klare sig i den vilde natur.BARF indeholder ikke konserveringsmidler, farvestoffer, smagsforstærkere eller for hunden svært fordøjelige kornprodukter.

BARF kan desuden afhjælpe mange livsstilssygdomme, som vores hunde får af at leve på menneskers vilkår. Ligesom vi mennesker skal spise sundt og varieret, skal vores hunde, selvfølgelig også tilbydes det samme.

Hvis din hund har allergi, så er det også en god ide, at prøve BARF.


Fordi du som ejer selv sammensætter menuen. kan du tilpasse den helt efter din hunds individuelle behov

Når man giver dyrene BARF hundefoder, bruges der ud over råt kød også mineraler, frugt, grøntsager og olie for at balancere måltidet.


Vi oplever gang på gang at hundene får mere energi og bedre livskvalitet i dagligdagen, når de fodres, med den føde som de er skabt til.De anbefalede mængder af BARF kan beregnes ud fra hundens vægt, alder og aktivitetsniveau. En voksen hund fra 1 år skal have cirka 2-3% af dens kropsvægt, mens en hvalp fra 4-5 uger skal have cirka 10% af dens kropsvægt.